Smaki Podlasia

REGULAMIN NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ PODLASKĄ

ORGANIZATOR

Białostockie Muzeum Wsi, Oddział Muzeum Podlaskiego w Białymstoku

CELE KONKURSU

– Promocja produktów tradycyjnych i lokalnych z regionu województwa podlaskiego

– Popularyzacja i zachowanie tradycji kuchni podlaskiej

TEMATYKA KONKURSU

Potrawy kuchni regionalnej

WARUNKI KONKURSU

1.      W konkursie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie oraz firmy prowadzące działalności gospodarczą w zakresie objętym konkursem.

2.      Uczestnik zamierzający wziąć udział w konkursie dokonuje zgłoszenia w dniu imprezy (8 lipca 2012)  do godziny 12.00, poprzez dostarczenie do organizatora potrawy w ilości nie mniejszej niż 250 gr.

OCENA I NAGRODY

1.      Produkt będzie oceniać powołane jury.

2.      Podczas oceny produktu pod uwagę będą brane:

– cechy organoleptyczne produktu (smak, kształt, kolor, zapach)

– związek produktu z tradycjami regionu.

3. Przyznane będzie 6 nagród rzeczowych. Uczestnicy otrzymają dyplomy.

 

Przeczytaj również

Zaproszenie na “Święto ziemniaka” do W... Uczniowie, dyrektor, nauczyciele i pracownicy Szkoły Podstawowej w Wierzbowie zapraszają wszystkich chętnych na „Święto ziemniaka”, które odbędzie się...
40 lat fabryki płyt w Grajewie Ponad 1200 osób uczestniczyło w pikniku rodzinnym zorganizowanym w sobotę 16 września, z okazji jubileuszu powstania fabryki płyt drewnopochodnych w...
Konkurs plastyczny pn. Zamek w Białogrądach Wójt Gminy Grajewo zaprasza dzieci i młodzież do udziału w konkursie plastycznym pod nazwą "Zamek w Białogrądach". Szczegóły konkursu znajdują si...
Kurs Tańca Towarzyskiego dla Dorosłych Grajewskie Centrum Kultury organizuje Kurs Tańca Towarzyskiego dla Dorosłych. Zapraszamy już 5 października 2017r. od godz.20.00 do 21.00 do sali wid...

Zostaw odpowiedź

*

CommentLuv badge