Smaki Podlasia

REGULAMIN NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ PODLASKĄ

ORGANIZATOR

Białostockie Muzeum Wsi, Oddział Muzeum Podlaskiego w Białymstoku

CELE KONKURSU

– Promocja produktów tradycyjnych i lokalnych z regionu województwa podlaskiego

– Popularyzacja i zachowanie tradycji kuchni podlaskiej

TEMATYKA KONKURSU

Potrawy kuchni regionalnej

WARUNKI KONKURSU

1.      W konkursie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie oraz firmy prowadzące działalności gospodarczą w zakresie objętym konkursem.

2.      Uczestnik zamierzający wziąć udział w konkursie dokonuje zgłoszenia w dniu imprezy (8 lipca 2012)  do godziny 12.00, poprzez dostarczenie do organizatora potrawy w ilości nie mniejszej niż 250 gr.

OCENA I NAGRODY

1.      Produkt będzie oceniać powołane jury.

2.      Podczas oceny produktu pod uwagę będą brane:

– cechy organoleptyczne produktu (smak, kształt, kolor, zapach)

– związek produktu z tradycjami regionu.

3. Przyznane będzie 6 nagród rzeczowych. Uczestnicy otrzymają dyplomy.

 

Przeczytaj również

Przedszkolaki uczą się chemii w SP4 Tak, tak, to nie pomyłka. 11 grudnia Szkoła Podstawowa nr 4 gościła przedszkolaków z miejskich przedszkoli: PM 6 i PM 2 na zajęciach chemicznych. Ci...
Szlachetna paczka W miniony weekend odbył się kolejny Wielki finał „szlachetnej paczki”, która w Polsce łączy działania tysięcy osób w akcję pomagania potrzebującym. ...
Lekcje otwarte w SP 1 07. grudnia 2017r. w Szkole Podstawowej nr 1 w klasach 1a i 1b odbyły się lekcje otwarte, w których wzięli udział także rodzice uczniów. Tematem zajęć...
Uroczystość oddania do użytku windy zewnętrznej... Grajewskie Centrum Kultury uprzejmie informuje, że dnia 19 grudnia 2017r. o godz.12.00 nastąpi uroczystość oddania do użytku windy zewnętrznej. ...

Zostaw odpowiedź

*

CommentLuv badge