Smaki Podlasia

REGULAMIN NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ PODLASKĄ

ORGANIZATOR

Białostockie Muzeum Wsi, Oddział Muzeum Podlaskiego w Białymstoku

CELE KONKURSU

– Promocja produktów tradycyjnych i lokalnych z regionu województwa podlaskiego

– Popularyzacja i zachowanie tradycji kuchni podlaskiej

TEMATYKA KONKURSU

Potrawy kuchni regionalnej

WARUNKI KONKURSU

1.      W konkursie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie oraz firmy prowadzące działalności gospodarczą w zakresie objętym konkursem.

2.      Uczestnik zamierzający wziąć udział w konkursie dokonuje zgłoszenia w dniu imprezy (8 lipca 2012)  do godziny 12.00, poprzez dostarczenie do organizatora potrawy w ilości nie mniejszej niż 250 gr.

OCENA I NAGRODY

1.      Produkt będzie oceniać powołane jury.

2.      Podczas oceny produktu pod uwagę będą brane:

– cechy organoleptyczne produktu (smak, kształt, kolor, zapach)

– związek produktu z tradycjami regionu.

3. Przyznane będzie 6 nagród rzeczowych. Uczestnicy otrzymają dyplomy.

 

Przeczytaj również

Przedwakacyjna wizyta przedszkolaków w bibliotece W dniu 21.06.2018r. dzieci z Przedszkola w Rudzie odwiedziły Gminną Bibliotekę Publiczną Gminy Grajewo z siedzibą w Rudzie. Była to ostatnia wizyta pr...
Konkurs Recytatorski “O złotą różdżkę Dobrej... 17 maja 2018 roku w Grajewskim Centrum Kultury najbardziej utalentowani młodzi recytatorzy w wieku 3 – 6 lat, reprezentujący grajewskie przedszkola or...
SP1 w Portugalii SP1 w Portugalii W dniach 6-10 maja 2018 r. w miejscowości  Vila Verde w Portugalii odbyło się międzynarodowe spotkanie projektowe nauczycieli (TPM...

Zostaw odpowiedź

*

CommentLuv badge